Deelsessies

Stéphanie Reijntjens-Boons & friends | Firda

Of je nou sneakers, sandalen of hakken draagt: in deze fitnessruimte ben je welkom en je sportkleding kun je thuis laten. Onder leiding van jouw mentale fitness-gids ontdek je de weldaad van interlevensbeschouwelijke balansoefeningen, het voeren van goede gesprekken op het scherpst van de snede en het gedachtegoed van interlevensbeschouwelijk onderwijs.

In deze fitnessruimte draait het niet alleen om het vergroten van je eigen souplesse, het gaat ook over ruimte tussen jouw levensvisie en die van de ander.

Disclaimer: meedoen kan leiden tot mentale flexibiliteit!

Jobbe Holtes & Yotka Kroeze

Vanuit het Fries Museum, omringd door kunst, maak je kennis met kijkonderwijs. Jobbe Holtes en Inge Hekman laten je kijk-routines ervaren als training van zelfbewustzijn, empathisch vermogen en creativiteit. Je ontdekt de kracht van open vraag structuren. Door bewust kunst te kijken en bespreken, ontdek je dat mensen heel verschillende achtergronden hebben en daarmee heel diverse levensvisies. De ander soms niet begrijpen is geen reden tot paniek, het is eerder een ervaring die bijdraagt aan onze democratie en maatschappij.

In de workshop ervaar bespreken we ervaringen én hoe je verschillende methoden kunt gebruiken in je onderwijspraktijk. Dat nodigt vast uit tot het lezen van het boek van de begeleiders: ‘Voorbij de kunst – Anders kijken naar kunst met jongeren’ van Jobbe Holtes en Yotka Kroeze.

 

Theatercollectief Illustere Figuren presenteert Democrazy: Een Theatrale Verkenning van
Democratie in de Europese Unie. Democrazy is een mix van theaterscenes en een interactieve parlement-game, een spel waarin de studenten zelf besluitvormers zijn. Het spel biedt geen simpele antwoorden, maar moedigt studenten aan om na te denken over democratische uitdagingen in een veranderende wereld en hen bagage te geven voor actieve deelname aan het democratisch proces.

Dit theaterproject biedt een verrijkende ervaring voor de jonge denkers, dromers, doeners en beslissers van het mbo.

Tijdens de Brede Vorming Parade krijgen wij een voorproefje: een XXL try-out om te ervaren, bespreken én de reacties van studenten op een theatervorm van dichtbij mee te maken.

Meer namen volgen… 

Scroll to top